Taalaanbod > Taalcoaching voor (half)gevorderden

Taalcoaching voor (half)gevorderden

Heb je in het verleden al Franse, Engelse, Duitse, Italiaanse of Spaanse lessen gevolgd, maar heb je de taal de afgelopen jaren (te) weinig gebruikt? Zou je graag je taalkennis van onder het stof halen, je zelfvertrouwen boosten en vlotter worden in zakelijke interacties? Dan ben je bij heydays absoluut aan het juiste adres! 

Ons team bestaat uit een twintigtal gepassioneerde taalvirtuozen die je graag begeleiden op weg naar je heydays. Dat zijn de topdagen in je carrière waarin je met het nodige zelfvertrouwen zakelijke gesprekken voert in een andere taal.

Heb je een gevorderd taalniveau, dan dompelen we jou graag helemaal onder in de doeltaal en word je begeleid door een ervaren native speaker. Dat is een senior taalcoach die de doeltaal als moedertaal heeft en jou challenget om je beste Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans boven te halen.

Beschikbare talen?

 Nederlands
 Frans
 Engels
 Duits

Ook voor andere talen zoals Italiaans, Spaans, Turks of Russisch kun je bij ons terecht.

Onze aanpak 

  1. Voor de start van de taalcoaching vul je online een behoefteanalyse in. Zo hebben wij van bij de start een concreet beeld van je specifieke taalnoden en wensen.
  2. Daarnaast nodigen we jou ook uit voor het invullen van de online, adaptieve taaltest. Deze neemt doorgaans een dertigtal minuten in beslag. Aan de hand van de taaltest bepalen we je algemene ERK-score (d.i. je taalniveau volgens het ERK, het Europese ReferentieKader) en ook je ERK-score op het vlak van algemene woordenschat, business woordenschat, grammaticale correctheid en luistervaardigheid.
  3. Op basis van je huidige taalniveau en je specifieke wensen, werken we een programma en planning op maat uit. Een business taalcoaching is altijd een blended leertraject. Dat wil zeggen dat de live sessies (online of face-to-face) aangevuld worden met een jaarabonnement op onze innovatieve learning app.
  1. In de loop van de taalcoaching houden we bij heydays graag de vinger aan de pols. Op regelmatige tijdstippen peilen we dan ook naar je tevredenheid over de aanpak van de taalcoaching en het verloop van de lessen. Mocht dat nodig zijn, sturen we de coaching met plezier bij waar nodig.
  2. Na afloop van de taalcoaching ontvang je een uitgebreid evaluatieverslag. Daarin geeft de taalcoach aan welk ERK-niveau je bereikt hebt, zowel algemeen als voor de deelvaardigheid ‘spreken in interactie’. In datzelfde verslag geeft de taalcoach ook feedback over de behandelde topics, over wat al goed gaat en wat eventueel nog extra aandacht nodig heeft.
  3. Als deelnemer ontvang je na afloop een certificaat of bewijs van deelname aan de taalcoaching.

Wat klanten van deze opleiding zeggen 

Dit was een taalcoaching op topniveau. – Romy Lethueur De Jacquant, Storm Management

Subsidiemogelijkheden

Voor taalopleidingen zijn er een aantal subsidiemogelijkheden op de Vlaamse en Belgische markt. Heydays is onder meer partner van Cevora (PC 200) en draagt het Foodlabel by Qfor (PC 118 en 220). Ook via andere sectorfondsen zoals MTech+ en Co-valent zijn vaak tussenkomsten mogelijk.

Daarnaast is heydays ook erkend als opleidingsverstrekker door het Vlaamse Gewest. Ons erkenningsnummer is DV.O109678. Sinds 01.01.2023 werd het gebruik van de kmo-portefeuille evenwel beperkt. Enkel taalcoachings die gericht zijn op het internationaal ondernemen van de steunaanvragende organisatie en taalcoachings ter ondersteuning van een van de knelpuntberoepen uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB komen voortaan nog in aanmerking voor subsidies via de kmop. Ontdek hier de knelpuntberoepenlijst: https://www.vdab.be/trends/knelpuntberoepen