Taalaanbod > Taalcoaching voor beginners

Taalcoaching voor beginners

Heb je in je job regelmatig Frans, Engels, Italiaans, Spaans of Duits nodig, maar heb je nog geen of slechts een zeer beperkte voorkennis van de doeltaal? Geen nood, bij heydays kun je ook als (absolute) beginner terecht voor een business taalcoaching op maat.

Als je echt nog geen voorkennis hebt van de doeltaal, dan heeft een taaltest weinig zin. Je behoeften en specifieke taalwensen daarentegen brengen we wel graag op voorhand in kaart. Zo kan de taalcoach tijdens de opleiding 100% focussen op die zaken die jij belangrijk vindt en/of nodig hebt in je job.

Beschikbare talen?

 Nederlands
 Frans
Engels
 Duits

Ook voor andere talen zoals Italiaans, Spaans, Turks of Russisch kun je bij ons terecht.

Onze aanpak 

  1. Voor de start van de taalcoaching vul je online een behoefteanalyse in. Zo hebben wij van bij de start een concreet beeld van je specifieke taalnoden en wensen.
  2. Indien je al enige voorkennis hebt van de doeltaal, nodigen we je ook uit voor het invullen van de online, adaptieve taaltest. Deze neemt doorgaans een 30-tal minuten in beslag. Aan de hand van de taaltest bepalen we je algemene ERK-score (d.i. je taalniveau volgens het ERK, het Europese ReferentieKader)
  3. Op basis van je huidige taalniveau en je specifieke wensen, werken we een programma en planning op maat uit. Een business taalcoaching voor beginners is altijd een blended leertraject. Dat wil zeggen dat de live sessies (online of face-to-face) aangevuld worden met een jaarabonnement op onze innovatieve learning app.
  1. In de loop van de taalcoaching houden we bij heydays graag de vinger aan de pols. Op regelmatige tijdstippen peilen we dan ook naar je tevredenheid over de aanpak van de taalcoaching en het verloop van de lessen. Mocht dat nodig zijn, sturen we met plezier de aanpak bij waar nodig.
  2. Na afloop van de taalcoaching ontvang je een uitgebreid evaluatieverslag. Daarin geeft de taalcoach niet alleen aan welk ERK-niveau je bereikt hebt, maar geeft hij ook feedback over de behandelde topics, over wat al goed gaat en wat eventueel nog extra aandacht nodig heeft.
  3. Als deelnemer ontvang je na afloop een certificaat of bewijs van deelname aan de taalcoaching.

Wat klanten van deze opleiding zeggen 

TOP-opleiding! Een heel leerrijk traject, aangepast aan de sector en het niveau. – Tom Hillewaere, Operationeel Directeur LAGO

Subsidiemogelijkheden

Voor taalopleidingen zijn er een aantal subsidiemogelijkheden op de Vlaamse en Belgische markt. Heydays is onder meer partner van Cevora (PC 200) en draagt het Foodlabel by Qfor (PC 118 en 220). Ook via andere sectorfondsen zoals MTech+ en Co-valent zijn vaak tussenkomsten mogelijk.

Daarnaast is heydays ook erkend als opleidingsverstrekker door het Vlaamse Gewest. Ons erkenningsnummer is DV.O109678. Sinds 01.01.2023 werd het gebruik van de kmo-portefeuille evenwel beperkt. Enkel taalcoachings die gericht zijn op het internationaal ondernemen van de steunaanvragende organisatie en taalcoachings ter ondersteuning van een van de knelpuntberoepen uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB komen voortaan nog in aanmerking voor subsidies via de kmop. Ontdek hier de knelpuntberoepenlijst: https://www.vdab.be/trends/knelpuntberoepen