Taalaanbod > Presenteren in een andere taal

Presenteren in een andere taal

Ben je Nederlandstalig en moet je regelmatig presentaties of lezingen geven in het Frans of Engels? Voel je je onzeker wanneer je moet spreken voor een Franstalige of Engelstalige groep? Wil je in dergelijke situaties vlotter en met meer zelfvertrouwen leren presenteren? Dan ben je bij heydays absoluut aan het juiste adres!

Beschikbare talen?

Nederlands
Frans
Engels

Vraag gerust ook naar de mogelijkheden voor de andere talen.

Onze aanpak 

 1. Voor de start van de taalcoaching plannen we een videocall met jou in. Tijdens dit gesprek zoomen we gerichter in op jouw specifieke vraag en je taalbehoeften. Heb je een specifieke presentatie of Powerpoint ter beschikking waarrond je graag wilt werken? Laat die dan zeker zien tijdens de videocall.
 2. Daarnaast nodigen we jou ook uit voor het invullen van de online, adaptieve taaltest. Deze neemt doorgaans een dertigtal minuten in beslag. Aan de hand van de taaltest bepalen we je algemene ERK-score (d.i. je taalniveau volgens het ERK, het Europese ReferentieKader) en ook je ERK-score op het vlak van algemene woordenschat, business woordenschat, grammaticale correctheid en luistervaardigheid.
 3. Op basis van je huidige taalniveau en je specifieke wensen, werken we een programma en planning op maat uit. Een taalcoaching ‘Presenteren in een andere taal’ is altijd een blended leertraject. Dat wil zeggen dat de live sessies (online of face-to-face) aangevuld worden met een jaarabonnement op onze innovatieve learning app.
  De learning app bevat talrijke taalcursussen in de vorm van learning journeys. Zo zijn er ook learning journeys beschikbaar rond presenteren in een andere taal.
 1. De learning journeys in de app kun je volledig tijd- en plaatsonafhankelijk volgen en op een laagdrempelige en aangename manier.
 2. Op de wall van de app zie je bovendien ook regelmatig microlearnings verschijnen. Dat zijn taallessen in de vorm van een kort artikel en bijbehorende videoles. Kort, krachtig en erg waardevol. Zo kun jij op regelmatige basis, tussen de sessies door, nieuwe kennis en inzichten opdoen.
 3. In de loop van de taalcoaching houden we bij heydays graag de vinger aan de pols. Op regelmatige tijdstippen peilen we dan ook naar je tevredenheid over de aanpak van de taalcoaching en het verloop van de lessen. Mocht dat nodig zijn, sturen we de coaching met plezier bij waar nodig.
  Na afloop van de taalcoaching ontvang je een uitgebreid evaluatieverslag.
 4. Als deelnemer ontvang je na afloop een certificaat of bewijs van deelname aan de taalcoaching.

Wat klanten van deze opleiding zeggen 

Ik raad de taalcoaching Frans die ik bij heydays volgde heel hard aan. De trainer past de training helemaal op maat aan. – Anke Drobé, Accent Jobs

Subsidiemogelijkheden

Voor taalopleidingen zijn er een aantal subsidiemogelijkheden op de Vlaamse en Belgische markt. Heydays is onder meer partner van Cevora (PC 200) en draagt het Foodlabel by Qfor (PC 118 en 220). Ook via andere sectorfondsen zoals MTech+ en Co-valent zijn vaak tussenkomsten mogelijk.

Daarnaast is heydays ook erkend als opleidingsverstrekker door het Vlaamse Gewest. Ons erkenningsnummer is DV.O109678. Sinds 01.01.2023 werd het gebruik van de kmo-portefeuille evenwel beperkt. Enkel taalcoachings die gericht zijn op het internationaal ondernemen van de steunaanvragende organisatie en taalcoachings ter ondersteuning van een van de knelpuntberoepen uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB komen voortaan nog in aanmerking voor subsidies via de kmop. Ontdek hier de knelpuntberoepenlijst: https://www.vdab.be/trends/knelpuntberoepen