Taalaanbod > Intensief taalbad

Intensief taalbad

Beschik je over een basiskennis Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans of Italiaans (minimum A2-niveau)? Wil je graag op korte termijn een mooi resultaat boeken? Én kun je behoorlijk wat ruimte vrijmaken in je agenda? Kies dan voor een verkwikkend taalbad en laat je gedurende een korte, intensieve periode helemaal onderdompelen in de doeltaal.

Je wordt tijdens dit traject begeleid door een van onze native speakers. Deze daagt je uit om uitsluitend in de doeltaal te spreken én te denken.

Er bestaan verschillende formules voor een intensief taalbad. De meeste cursisten kiezen voor een reeks van 5 tot 10 opeenvolgende sessies van elk 4 tot 6 uur taalcoaching. Heb je het graag nog intensiever? Ook dat kan! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en naar ons advies!

Beschikbare talen?

Nederlands
Frans
Engels
Duits

Ook voor andere talen zoals Italiaans, Spaans, Turks of Russisch kun je bij ons terecht.

Onze aanpak 

  1. De aanpak van een intensief taalbad is volledig dezelfde als voor de taalcoachings voor gevorderden. Het enige wat anders is, is de intensiteit waarmee de sessies worden ingepland.
  2. Voor de start van de taalcoaching vul je online een behoefteanalyse in. Zo hebben wij van bij de start een concreet beeld van je specifieke taalnoden en wensen.
  3. Daarnaast nodigen we jou ook uit voor het invullen van de online, adaptieve taaltest. Deze neemt doorgaans een dertigtal minuten in beslag. Aan de hand van de taaltest bepalen we je algemene ERK-score (d.i. je taalniveau volgens het ERK, het Europese ReferentieKader) en ook je ERK-score op het vlak van algemene woordenschat, business woordenschat, grammaticale correctheid en luistervaardigheid.
  4. Op basis van je huidige taalniveau en je specifieke wensen, werken we een programma en planning op maat uit. Een business taalcoaching is altijd een blended leertraject. Dat wil zeggen dat de live sessies (online of face-to-face) aangevuld worden met een jaarabonnement op onze innovatieve learning app.
  1. In de loop van de taalcoaching houden we bij heydays graag de vinger aan de pols. Op regelmatige tijdstippen peilen we dan ook naar je tevredenheid over de aanpak van de taalcoaching en het verloop van de lessen. Mocht dat nodig zijn, sturen we de coaching met plezier bij waar nodig.
  2. Na afloop van de taalcoaching ontvang je een uitgebreid evaluatieverslag. Daarin geeft de taalcoach aan welk ERK-niveau je bereikt hebt, zowel algemeen als voor de deelvaardigheid ‘spreken in interactie’. In datzelfde verslag geeft de taalcoach ook feedback over de behandelde topics, over wat al goed gaat en wat eventueel nog extra aandacht nodig heeft.
  3. Als deelnemer ontvang je na afloop een certificaat of bewijs van deelname aan de taalcoaching.

Ontdek meer in deze video

Work in progress
Hier komt heel binnenkort een instructievideo

Wat klanten van deze opleiding zeggen 

Een dikke pluim voor mijn taalcoach Anne. De taalcoaching was helder en er was ook ruimte voor vakspecifieke woordenschat – Tom Labus – Telenet nv

Subsidiemogelijkheden

Ook voor intensieve taalbaden en taalimmersies zijn er een aantal subsidiemogelijkheden op de Vlaamse en Belgische markt. Heydays is onder meer partner van Cevora (PC 200) en draagt het Foodlabel by Qfor (PC 118 en 220). Ook via andere sectorfondsen zoals MTech+ en Co-valent zijn vaak tussenkomsten mogelijk.

Daarnaast is heydays ook erkend als opleidingsverstrekker door het Vlaamse Gewest. Ons erkenningsnummer is DV.O109678. Sinds 01.01.2023 werd het gebruik van de kmo-portefeuille evenwel beperkt. Enkel taalcoachings die gericht zijn op het internationaal ondernemen van de steunaanvragende organisatie en taalcoachings ter ondersteuning van een van de knelpuntberoepen uit de knelpuntberoepenlijst van de VDAB komen voortaan nog in aanmerking voor subsidies via de kmop. Ontdek hier de knelpuntberoepenlijst: https://www.vdab.be/trends/knelpuntberoepen